Over Caroline van der Veldt

Mijn naam is Caroline van der Veldt. Leefstijlcoach, orthomoleculair (voedings)adviseur, psycholoog en trainer op het gebied van orthomoleculaire voeding, leefstijlbalans en stressvermindering. Hiernaast ben ik werkzaam als interim HR Business Partner. Ik woon samen met Joost en onze twee zoons, Thijmen en Olivier (5&2) in het bosrijke Driebergen. Hieronder lees je meer over mijn eigen ervaringen en achtergrond.

Mijn passie als Leefstijl- en orthomoleculair voedingscoach is ontstaan nadat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk een goede levensstijl en een gezonde balans tussen werk-privé zijn. 12 jaar heb ik in de zakelijke dienstverlening gewerkt als manager, consultant, trainer en coach, met een druk leven en weinig tijd voor ontspanning. Zeker na de geboorte van mijn twee zoons was een gezonde work-life balans ver te zoeken. Ik rende door zonder te weten waar naartoe en vergat te genieten van hetgeen het werkelijk om ging. Waar werd ik nou echt blij van? Waar was mijn energie en mijn gevoel? 

Na deze bewustwording ben ik steeds meer gaan luisteren naar mijn gevoel en naar dat waar het voor mij écht om draait: dat gaan doen waar ik energie van krijg en bewuster genieten van mijn gezin. 

Hoe heb ik dat gedaan? Ik heb mijn leefstijl volledig omgegooid. Ik ben anders gaan eten en bewegen en aan de slag gegaan met een coach, meditatie en mindfulness. Door dit zelf te ervaren, heb ik de tijd gekregen om echt stil te staan bij wat er toe doet en waar ik blij van word.

Vanuit mijn functie als HR manager heb ik veel ervaring met en haalde ik veel voldoening uit de individuele coaching en begeleiden van medewerkers met stress- en burnout klachten, work-life balance- en loopbaanvraagstukken. Ik hielp mensen de regie terug te pakken over hun eigen leven en loopbaan. Langzaam begon ik in te zien dat ook ik het veilige kooitje van mijn vaste baan moest gaan verlaten en de regie moest pakken op mijn eigen loopbaan. Doen waar ik écht gelukkig van word!

Dit heeft geleid tot de stap om vanuit mijn achtergrond als psycholoog de opleiding tot Integraal Leefstijlcoach, Integraal Leefstijltrainer en diverse opleidingen richting Orthomoleculaire therapie te volgen en mijn eigen praktijk te starten. Ook ben ik nog werkzaam als Interim HR Businesspartner. 

‘Met jouw hulp heb ik besloten werk te gaan maken van een carrièrestap die ik al lang voor mij heb uitgeschoven. Je hebt me geholpen op een rij te zetten wat ik wil. Ook heb je mij met kritische vragen zover gekregen dat ik ook daadwerkelijk met concrete stappen aan de slag ben om mijn doel te bereiken. 
Je stelde goede vragen en ik durfde mijn angsten met je te bespreken. Je hebt me geholpen met omgang met emoties (bij mezelf en bij anderen), ademhalingstechnieken en mindfullness-oefeningen. Dat laatste had ik van tevoren niet verwacht, maar is wel heel waardevol gebleken.’

-
Leefstijlregie - Leefstijlcoach
Wat anderen over mij zeggen:

‘na het steeds maar weer volgen van diverse diëten, heb ik nu een leefstijl gevonden die goed bij me past. En ben ik voor het eerst écht afgevallen, voel ik me fitter en ben ik bewegen weer leuk gaan vinden’. 

-

‘Je hebt mij geholpen om mijn regie terug te pakken en te laten ervaren en voelen waar mijn drive en passie zit’

-

‘Ik heb je voedingsadviezen als heel professioneel ervaren. Ik heb meer met je adviezen gedaan dan ik aanvankelijk van plan was. En mijn lichamelijke klachten zijn door de veranderingen in de voeding weggebleven’.

-

Neem direct contact op: