Orthomoleculair (voedings)advies

naar een gezondere leefstijl en voedingspatroon | hulp bij afvallen

Wil je een gezondere leefstijl- en voedingspatroon? Wil je hulp bij afvallen, aan de slag met je voeding en/of gewicht? Ervaar jij klachten of vermoeidheid na het eten van bepaalde maaltijden? Of heb je lichamelijke klachten, waarbij je hulp wil door middel van voeding en / of orthomoleculaire voedingssuppletie?

Als leefstijl- en orthomoleculair adviseur help ik jou met vraagstukken rondom voeding- en leefstijl. Ik help je mensen met afvallen en naar een gezonde leefstijl. Ik geloof niet in diëten, maar kijk ik samen met jou naar een gezond leefstijl- en voedingspatroon dat bij jou past en werkt.

“Voeding heeft zoveel invloed op je gezondheid, je energieniveau, op wie jij bent en hoe je je voelt. Maar wat is nou gezonde voeding? Wat voor voeding past bij jou en bij je leefstijl?”

-

Hierbij benader ik de leefstijl- en voedingscoaching vanuit een orthomoleculaire visie. Vanuit deze orthomoleculaire visie streven we ernaar met de juiste voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige en zo min mogelijk schadelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook streeft het naar het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van je lichaam, door te zorgen voor een optimale beschikbaarheid van alle moleculen die voor de (herstel) processen nodig zijn, voor nu en voor de langere termijn.

Werkwijze

Als Orthomoleculair en leefstijlcoach, kijk ik naar je lichaam als geheel. Jouw vitaliteit en gewicht is namelijk niet alleen afhankelijk van wat je eet, maar ook van hoe je je voelt, je mindset, hoe(veel) je beweegt en ontspant.  

Allereerst neem ik een uitgebreide leefstijl- en voedingsanalyse bij je af. Gedurende een week houd je je eet- en drinkpatroon bij. Dit bespreken we tijdens een uitgebreid verdiepend gesprek. Dit gesprek duurt ca. 90 minuten. Hierin diepen we de vragenlijst uit, doe ik een lichaamsmeting (met o.a. gewicht, BMI, spier- en vetpercentage en visceraal vet) en volgen op basis hiervan een aantal voedings- en leefstijladviezen. Ik vind het hierbij belangrijk om samen met jou op zoek te gaan naar adviezen die voor jou ook daadwerkelijk haalbaar zijn.

Na deze eerste afspraak ga je met de adviezen aan de slag. Een paar weken later volgt een tweede afspraak van ca. 60 minuten, waarin we terugblikken op de afgelopen weken en nog een verdiepingsslag maken op de voedingsanalyse en je wederom met een aantal nieuwe adviezen aan de slag gaat.

Afhankelijk van de behoefte kan je op basis van deze twee adviesgesprekken zelf verder, of neem je een strippenkaart af, waarin we periodiek een voedings- en weegafspraak inplannen. Deze vervolgsessies duren ca. 30 minuten.

Voor wie?

Leefstijl- en voedingscoaching is geschikt wanneer je:

 • je leefstijl- en voedingspatroon wil aanpassen;
 • hulp wilt bij afvallen;
 • een laag energieniveau hebt;
 • je fitter wil voelen;
 • meer wil weten over gezonde/ orthomoleculaire voeding;
 • door je bomen het bos niet meer ziet over wat en waarom iets nou wel of geen gezonde voeding is;
 • te maken hebt met slecht slapen, stress, weinig beweging, weinig ontspanning en door middel van o.a. voeding en beweging hier wat aan wil veranderen;
 • Je bepaalde lichamelijke klachten hebt, waarmee je door middel van orthomoleculaire voeding en -suppletie aan de slag wil gaan.
Praktische zaken
 • De locatie is op nadere afstemming. Dit kan zijn op in mijn praktijk, de Beweegruimte in de Bilt, in Driebergen, een externe locatie of bij de werkgever.
 • Een traject bevat het vooraf invullen van een uitgebreide vragenlijst, een uitgebreide leefstijl- en voedingsanalyse en lichaamsmeting, van ca 1,5 uur, een verdiepende vervolgafspraak van ca. 1 uur en vervolgsessies van 30 minuten op basis van een strippenkaart.
 • Bij trajecten rondom voedingsadvies werk ik voor particulieren met een uurtarief van € 75,- incl. BTW. Vervolgsessies middels een strippenkaart bedragen € 107,50 per 3 sessies (half uur per sessie).

Voedingsadvies? Hulp bij afvallen? Vragen? Neem contact op: